Gratulerer Unge Høyre

I kveld offentliggjøres resultatene fra skolevalgene. For fem uker siden var det tvil om hvordan valgkampen ville forløpe, om det ville være mulig å gjennomføre den meningsfylt ikke minst blant ungdom. Slik det nå ser ut avtegner det seg et bilde som er svært oppmuntrende for lokaldemokrati og engasjement de nærmeste årene.

AUF får trolig en velfortjent oppmuntring i kveld, og ser ut til å levere Arbeiderpartiet som største parti i skolevalget. Men for Unge Høyre kommer suksessen drøye seks uker etter terroren mer uventet, men den er desto mer gledelig.

Jeg ble for noen dager siden gjort oppmerksom på at det beste skolevalgsresultatet for Høyre hittil kom i min periode som generalsekretær i Unge Høyre: 20,9 prosent i 1989. Ved et par høve tidligere på 80-tallet lå Høyre like høyt, men da var det bare et begrenset antall skoler som deltok.

Nå slår (Unge) Høyre etter alle solemerker denne rekorden ved årets valg. Prognoser både i NRK og TV2 tyder på resultat på 20-tallet. Som generalsekretær i partiet er jeg selvfølgelig takknemlig for det. Det gir en stemning som smitter over på det ordinære valget mandag. Men det er også viktig fordi det gir en formidabel ressursbank å ta med seg i årene som kommer.

Trekkes linjene tilbake til slutten av 80-tallet er det mange av de aktive i Unge Høyre den gangen som nå har viktige posisjoner for Høyre.

Det viktigste depotet for Unge Høyre er den enorme mottagelsen skoleelevene har gitt landet rundt. I skrivende stund er det registrert omlag 1750 nye medlemmer i Unge Høyre siden 22/7.  Det innebærer at medlemstallet i Unge Høyre trolig blir doblet før valget er omme. Masse engasjert ungdom skal tas i mot, tilbys stimulerende debatter og spennende oppgaver i ungdomsorganisasjonen og forhåpentligvis gradvis i Høyre. Velkommen, vi gleder oss til fortsettelsen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: