Tilbakegang til å leve med. 19 dager igjen.

Vårt Land har meningsmåling med spørsmål om stortingsvalg i dag. Ikke det mest relevante 19 dager før lokalvalget. Men sånn er det. På nettmediene har målingen blitt gjengitt med krigsoverskrifter på NTB i mange nettaviser: «Voldsom framgang for Arbeiderpartiet..mens Høyre taper stort».

Det er den typen store tap som er til å leve med. I følge Poll Of Polls er dette den sjette meningsmålingen om stortingsvalg som er tatt opp i august. OG NorStats23,3, i dag er den beste målingen for Høyre.

Og hva med Arbeiderpartiet? Dagens tall på 35,4 pst markerer et farvel med oppslutninger over 40 pst. som partiet har sett på en rekke av stortingsmålinger. Og det er en bunnotering i august, 2,5 pst.poeng under den nest dårligste stortingmålingen. Så mye for voldsom framgang og store tap. Høyres trend synes å være stabil og oppadgående, Arbeiderpartiet er på svakt nedadgående. Det kan skifte i morgen, men jeg mister ikke nattesøvnen ennå.

Det er gledelig fra Høyres kontorer å notere at Høyres velgere er svært lojale, at de i stor grad slutter opp om våre lokale program og kandidater, ikke minst i de kommunene vi styrer i dag. Høyre la allerede før sommeren opp til en valgkamp der vi (forsatt) skal snakke mest om egen politikk, (fortsatt) ikke krangle med de andre partiene, (som i 2007) fokusere på at dette er et lokalvalg der lokale kandidater skal velges, og ha rekordsatsing på husbesøk og direkte velgerkontakt.Denne strategien er mer riktig enn noensinne, og det er en motivert skare med kandidater og valgkampmedarbeidere som er i aksjon døgnet rundt. Den reviderte planen er å følge planen, og det gir trygghet.

Tilbakemeldingene fra alle som møter velgerne nå er enormt positiv, og det vises igjen i tall. Høyre har flere betalende medlemmer enn på 10 år, etter at kurven har vært jevnt nedadgående i et par tiår. Pr. idag har Unge Høyre fått omlag 600 nye medlemmer siden 22/7, Høyre nær 1900 samlet. På en enkeltskole i går vervet Unge Høyre 70 nye medlemmer. Et enormt tall. Vi registrerer at det daglig kommer barometre fra kommuner som kan skaffe borgerlige flertall etter mange år med rødgrønt.

Bare i dag kommer det melding om at den røde bastionen Narvik kan få borgerlig flertall. På Geilo (Hol kommune) ligger det likedan an til skifte fra Arbeiderparti-ordfører til borgerlig kandidat. Høyre er største parti med nær 24 pst.

Og de landsomfattende målingene med kommunevalgsspørsmål viser at velgerne skiller mellom stortingsvalg og lokalvalg. Det er i seg selv positivt – og riktig.

Det er lett å bli fartsblind. Høyre hadde enorme tilbakemeldinger fra velgerne før ferien. Nå er den M+ på målingene. Det kan gå opp, det kan stabilisere seg, det kan gå ned. Kommer Høyres oppslutning over 20 pst. har vi nådd målet i de planene vi la i vinter. Får vi 23 pst. blir det Høyres beste valg på 25 år.

Det vil gi oss et enda sterkere mandat til å realisere Høyrepolitikk i kommunene, Kvalitet i omsorgen, Kunnskap i skolen.

PS. Høyre feirer 127 år idag. Gi en bursdagsgave på http://www.hoyre.no/www/bli_med/gi_bidrag/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: