God sommer til spindoktorer i Arbeiderpartiet (skremsler 5 og 6)

I dag kan vi lese i VGs papir- og ipadutgaver at Arbeiderpartiet har laget et eget hefte der partiets sentrale politikere blir bedt om å omtale Høyres politikk som et «eksperiment», at «Høyre setter norsk økonomi på spill», at Høyre ”snakker skolen ned” og at ”omsorgsbløff” skal knyttes til Høyres politikk.

Høyre har is i magen. Vi har ikke tenkt å svare med samme mynt, men vil gjøre som Erna viste på gårsdagens avsluttende pressekonferanse: være rolige, ha noe konkret å melde, slik Dagsavisens Arne Strand kommenterer i dagens avis. Han oppsummerer: » Høyre-lederen konsentrerer seg om Høyres politikk og Høyres saker» i en artikkel der han prøver å analysere hvorfor Høyre i øyeblikket nytter tilliten til så mange velgere.

Men vi merker oss skremslene fra Arbeiderpartiet. Bare i denne bloggen har jeg dokumentert en rekke eksempler tidligere i år, i dag har jeg kommet til nr 5 og 6 i rekken.

Arbeiderpartiets dokument har tittelen «Same shit in a new wrapping». Det var en gang et utmerket album fra Henning Kvitnes og bandet hans dengang «The Young Lords», men like fullt: det var en plate, og Ap slår en plate i dag.

Arbeiderpartiet prøver tydeligvis å gjøre et poeng av at Høyre ikke har endret politikk. Det er langt på vei riktig: Høyre har lenge hatt en god velferdspolitikk, men vi har ikke tidligere lykkes like godt med å få den frem.

Martin Kolbergs versjon av den politiske debatten er at ”Høyre driver negativ valgkamp, ved å påstå at det er vi som driver negativ valgkamp når vi påpeker hva som er deres politikk.”Sic.

Det sjette bidraget til skremsler i valgkampen fra Arbeiderpartiet var strengt tatt rettet mot Fremskrittspartiet og Carl I Hagen.

I går var Raymond Johansen ute og beskrev Carl I Hagen som en lydig puddel for Oslo Høyre i samme avis. Den politiske underholdningen er tydeligvis sikret. Jeg tror både Kåre Willoch, Jan Petersen og andre som gjennom noen tiår har søkt å danne regjering vil ha vanskelig for ta på alvor utsagn om at CIH gir Høyre noe ved dørene.

Men dette er tydeligvis noe Arbeiderpartiet har stor tro på: Derfor kom det blant annet oppfølger på Twitter der Høyre og Erna ble utfordret på om vi ville gi vår samarbeidspartner i Oslo ordføreren. Tja, Oslos innbyggere har Fabian og er tydelig fornøyd med det. Høyres jobb er å sikre sterkest mulig oppslutning om Høyres kandidater, så får vi avvente valgresultatet. Men skal vi lære av Arbeiderpartiet har det knapt vært noen sammenheng her. Arbeiderpartiet hadde både byrådsleder Gerhardsen og ordfører Sæbønes i Oslo fra 1991 til 1995. Og jeg registrerte ikke at Arbeiderpartiet tilbød SV eller Sp stortingspresidenten verken i 2005 eller 2009, selv om Ap har og hadde statsministeren.

Høyres jobb er å sørge for at velgerne får reelle problemstillinger å ta stilling til i valget. Vi vil fortsette å snakke om egen politikk. Så får Martin Kolberg og Raymond Johansen drive på med sitt.

PS: Flere gode titler fra Young Lords’ album som kanskje sier noe om assosiasjoner på Youngstorget under valgkampplanlegging:

«Big Burden, «Nowhere Left to Go, «Pointed Finger», «Can’t Stand you», «Rat Race», «The Clown»

Går du til You Tube kan du høre kutt fra albumet, og Henning Kvitnes først strofe er talende nok «Just waiting for the summer vacation.» God sommer til Arbeiderpartiets spin doktorer.

Reklamer

Én kommentar

  1. Glitrende bloggpost, Lars Arne. Humrer godt her jeg sitter, og har allerede lagt merke til flere eksempler på Arbeiderpartiets retorikk. Men Høyre skal snakke om Høyre! Godt valg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: