hoyre.no var under et mindre angrep

Hadde det vært på 80-tallet ville Høyre blitt møtt med eggkasting på talerstolen vår. Dagens variant er angrep på hjemmesider. Høyres nettsider ble angrepet i går ettermiddag, tok telling en kort stund, men vi har kommet gjennom det uten at for mange besøkende til www.hoyre.no har merket problemene. Selv fikk jeg en intens halvtime på Marienlyst, fra direktesending ettermiddag på TV til radioens Alltid Nyheter til opptak Dagsrevyen.

Gårsdagens angrep er ikke av de hendelser som har gitt Høyre mest hodebry. Men det er prisverdig at media fra Dagbladet til NRK ofrer det oppmerksomhet. Denne gangen rammet det Arbeiderpartiet og Høyre, neste gang kan det være et mediehus som blir stengt ute fra å formidle nyheter.

Det er Høyres tjenesteleverandører som har håndtert dette teknisk, og det er ikke behov for å gå inn på mer teknisk hva nettstedet vårt ble utsatt for i går ettermiddag og kveld. Men det arter seg som en bombardering av sidene våre for å få dem til å knele. Det sies at nettverket som står bak er det samme som aksjonerte for Julian Assange for en tid tilbake. Jeg skal ikke spekulere i det. Men når grupperinger som hevder å arbeide for personvern og ytringsfrihet aksjonerer på denne måten blir det patetisk.

Flere av anførerne blant dem som har arbeidet mot vedtaket om nasjonal datalagring og Datalagringsdirektivet har tatt avstand. Selvfølgelig og heldigvis. Samtidig ber jeg nå en del av dem i eget parti som har vært mest hissige om å tenke gjennom aksjonisme i etterkant. Det har også forekommet mer uskyldige varianter av spamming mot epostadresser, regissert i Facebook- grupper som altfor mange har sluttet seg til. Når vi nå er klok av skade etter angrepet mot hoyre.no, vil jeg be alle som har oppfordret til å renne ned statsministeren og Erna med eposter i protest mot vedtaket i Stortinget om å melde seg ut av gruppen (eventen).

11 kommentar

  1. Siden du ser ut til å unngå hovedpoenget med dette veldig taktisk, så vil jeg si det rett ut slik som det er:

    Grunnen til disse «angrepene» på høyre sin hjemmeside er ganske enkelt vår (vi som er mot DLD) måte å vise motstand blandt folket. Dere vedtok datalagringsdirektivet, selv om det klare flertallet i den norske befolkningen er KLART imot. Det burde vere slik i et demokrati som Norge, at saker som i så stor grad går ut over privatlivet til befolkningen og velgerne burde bli avgjort av nettopp befolkningen og velgerne, og av de folkevalgte som utnytter at de er i flertall på stortinget. FOLKET er imot, og FOLKET burde bestemme.

    Dersom dere vil at disse motaksjonene skal ta slutt burde dere ta opp saken på en måte som faktisk involverer de det er snakk om og ta deres meninger med i behandlingsprosessen.

    Hilsen
    Eivind

    PS! Å oppfordre folk til å forlate gruppene «Stopp DLD» på Facebook er bortkastet tid. De er der fordi de er mot DLD, og vil da selvsagt ikke forlate gruppen fordi de som la frem DLD for stortinget sa de burde det…

    • Korrektur:

      …saker som i så stor grad går ut over privatlivet til befolkningen og velgerne burde bli avgjort av nettopp befolkningen og velgerne, og IKKE av de folkevalgte som utnytter at de er i flertall på stortinget. FOLKET er imot, og FOLKET burde bestemme.

  2. Hei Eivind, jeg er overrasket og litt skuffet over resonnementet ditt. I Høyre er det takhøyde for at der har vært to ulike syn, og det er også respekt for at enkelte har en sterk overbevisning om sitt standpunkt.
    Men en eventuell god sak søles til av grisete virkemidler. Dersom utgangspunktet er en sak som Nei til DLD hvor et standpunkt begrunnes med personvern og ytringsfrihet da er det et kjempeparadoks at det brukes midler for å hindre andres ytringsfrihet. Eller for å avdekke andres persondata, som passord, slik vi også opplever om dagen. En god sak helliger ikke alle virkemidler, da nærmer det seg fort ekstremisme.
    Jeg vil advare deg mot å argumentere ut fra hva befolkningen mener. I Høyre var det respekt for at noen stemte annerledes på tvers av flertallet, nettopp fordi egen overbevisning var viktig. Du ødelegger faktisk argumentet om overbevisning og engasjement ved å vise til et flertall.
    Dessuten er det etter alle solemerker galt. Ingen meningsmåling har hittil vist at du har et flertall i befolkningen med deg.

    • «Dessuten er det etter alle solemerker galt. Ingen meningsmåling har hittil vist at du har et flertall i befolkningen med deg.»

      Du trenger ikke gå lenger enn til Dagbladet.no for å finne en meningsmåling som viser hvor flertallet ligger, og facebook gruppene er sterkt ubalansert når det gjelder for-mot, så der tar du desverre feil. Meningsmålingen gjort av dagbladet var (når jeg var inne og sjekket) 70% mot, 25% for og 5% vet ikke.

      Kanskje ikke så rart at du ikke leste den på dagbaldet, sett at VG kanskje er gullungen hos høyre nå for tiden.

      • Beklager, skrev feil kilde. Det var ikke dagbladet.no som utførte meningsmålingen, men Start.no.

        Linken er her:

        http://stem.start.no/result.php?id=16551

      • Eivind, en nettavstemning er ikke i nærheten av å være en meningsmåling. Det kan til tider bli like skjevt som om du gikk på Høyres landsmøte og spurte befolkningen der hvem de ville ha som statsminister. Jeg tror vi kan gjette at svaret der ikke er Jens Stoltenberg.
        Her er lenke til en måling som ble foretatt i fjor, eks.
        http://www.minerva.as/2010/04/28/klart-flertall-for-datalagringsdirektivet/
        Men nå er ikke meningsmåling poenget. Poenget er at Stortinget er satt til å vedta lover. Med unntak av EU-saken bruker vi ikke folkeavstemninger i Norge.

  3. Eivind har helt rett i dette. Og hvis dere i høyre er så overbeviste om at dette vil få flertall, så lurer jeg på hvorfor ingen i høyre har baller til å fremme en rettferdig demokratisk folkeavstemming. At arbeiderpartiet stemmer for er ingen overraskelse, men at dere gjør det er faktisk ubegripelig. Ekstremt synd. Jeg hadde faktisk planer om å melde meg ut av FRP og inn i deres parti..

  4. dere skal få svi ved kommunevalget nå til høsten og stortingsvalget om 2,5 år.

    Vi glemmer ikke!

  5. En ren gavepakke fra Høyre til FRP. Nå som vi endelig hadde fått FRP spikret opp etter veggen så serverer dere dette – helt utrolig!

  6. Eivind / Anonymous / Banker Bob! Synd at dere, når dere kjemper for en sak som for dere dreier seg om ytringsfrihet og personvern så til de grader tar av i språkbruk og «trusler». Skal dere kjempe mot demokrati må dere ikke forsøple debatten.
    Det hører ingen steder hjemme å snakke om at noen skal «få svi», spikre Frp opp etter veggen.
    Dere taper anseelse i samfunnet rundt dere, og jeg er helt overbevist om at angrepene på Arbeiderpartiets nettsted under landsmøtet deres er med på å gjøre mange i Norge mer skeptisk til DLD-motstanden for øvrig. Slik sett skyter de aksjonene dere signaliserer støtte til saken i foten.

  7. Larsarne, om du roper ett år, og ikke blir hørt, da tyr man lett til sterkere ord.

    Om man har fulgt med på diverse forum, kommentarfelter og generelt snakk, vil man ha skjønt for lenge siden hva de som faktisk benytter nettet om hva de synes om dette, og er det da overraskende at man skriker når man ikke blir hørt?

    Jeg trodde Høyre ville gå mot dette, ettersom de har skrevet at de ville styrke personvern som deres agenda, men nå gjør de det motsatte. Og ja, overvåkning av befolkningen er brudd på personvern.

    «Men, dette er ikke overvåkning» er det noen som sier. FEIL!

    Når staten Norge kan vite hvor jeg er til enhver tid, samt hvem jeg kontakter og lokasjonene deres, er det overvåkning. Gjennom min smartphone, har jeg konstant kontakt med nettverket, slik at jeg kan få jobbmail, personlig mail, sjekke ting på nette og holde meg oppdatert på nyheter osv. Det vil si at jeg er konstant overvåket.

    «Men informasjonen blir ikke logget». Ja, hva hjelper det om man kontakter lege/psykater/ett trosamfunn eller hva det skal være? Selv om man ikke vet spesifikt hva som sies, kan man få ut ganske mye data av denne informasjonen. Går du til adressen på en nettside (Som da vil være kontaktpunktet), kan man se direkte hva informasjonen på den siden er.

    Og hva hjelper det med meningsmålinger når de fleste ikke forstår hva de negative sakene med DLD er. Av den eldre generasjon, er det stort sett positive meldinger, fordi de vet bare at dette skal hjelpe politiet for å ta kriminelle. Om man bare ser det positive for en sak og ikke får vite eller forstår de negative sidene, hvorfor skal man si nei? Tror du Hitler hadde hatt såpass støtte av folket om de hadde visst hva han egentlig gjorde der og da?

    Man må forstå reaksjonene som kommer ved en sak som dette. Og det at man føler seg sveket, er naturlig. Jeg stemte på ett parti som har skrevet i deres program at de ville styrke personvernet. Så viser det seg at de gjør det motsatte. Lenge leve etterpåklokskapen, men jeg vet garantert hvem jeg ikke skal stemme på i fremtiden ihvertfall.

Legg igjen en kommentar