Borte bra, hjemme verst (Skremsler 3)

Oppfatningen av hjemlandet og de politiske stridstemaene endrer seg når regjeringen er på tur. Da det for få år siden ble åpnet et gasskraftverk i Tyskland med norsk gass, var kongefamilien til stede, og de rødgrønne statsrådene kaptes om å være til stede. Da gasskraftverket på Kårstø skulle åpnes var interessen påtagelig mindre.

Likedan blir betydningen av norsk olje og gass, og av innovasjonen i leverandørindustrien aldri så klart understreket som når Jonas Gahr Støre holder taler for utenlandske kollegaer. Hadde holdningen i slike taler blitt tatt med hjem, ville konsekvensutredning av Nordland VI, Nordland VII og Troms II vært igangsatt for lengst.

Statsministeren har også vært på tur, til Davos. Der sto han skulder ved skulder med borgerlige statsministerkollegaer og skrøt av den nordiske modellen. Da han kom hjem igjen, gikk det et par dager før han dro på et sosialdemokratisk treff. Der la han bredsiden til om at velferdsstaten er truet dersom det blir regjeringsskifte i 2013. Som Erna uttaler til NTB:

«Jens taler med to tunger om den nordiske modellen.»

Høyre har vært i regjering før, til gavn for landet. Jeg teller til det tredje skremslet på kort tid som jeg har tatt opp i bloggen. Det blir nok flere frem mot valget.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: