Om å arrangere seminar (Skremsler 1)

Å arrangere seminar det er fali’ det. Lite ante vi fra Høyres side at det skulle skape overskrifter i aviser landet rundt da vi inviterte ordførere og gruppeledere til seminar forleden. Seminaret har innledere fra ulike hold. En av dem direktør i NHO-Service, Petter Furulund, som skal innlede om «Mer velferd for pengene gjennom bedre samarbeid mellom offentlig og privat». Ingenting er hemmelig rundt seminaret, dato og program er tilgjengelig på Høyres nettsider.

Arbeiderpartiet har tydeligvis en kampanje på gang der de skal skremme velgerne med konsekvensen av Høyres politikk. Mange ganger får det latterlige utslag, som denne gangen. Denne saken, forvrengt, er solgt inn til Avisenes Nyhetsbyrå, saken er dekket over to dager. Så har også NTB hengt seg på. Sjansene er store for at du har plukket opp nyheten.

Men i pressens oppslag er det store poenget at det er NHO som arrangerer seminar, at NHO lærer opp Høyre, og at dette er del av en samordnet konspirasjon mot velferdsstaten. I dag gjentar journalist i Dagsavisen, Bjørn Erik Dahl, at dette er et seminar arrangerert av NHO.

Det politiske poenget først: Det er selvsagt at våre ledende lokalpolitikere bør ha et gjennomtenkt forhold til hvordan ressursene kan brukes best mulig. Ironisk nok: Også partileder og statsminister i Arbeiderpartiet, Jens Stoltenberg gjorde dette til et poeng – i sin tale til NHOs årskonferanse for et par uker siden. Mulig at han ikke ville formulert seg slik i Fagforbundet. Men er det et godt grunnlag for en skremmekampanje fra Ap?

Martin Kolberg er intervjuet om saken, og hevder at Høyres hovedmål (og NHOs?) er å bygge ned offentlig sektor. O hellige enfold.

Den vanligvis sindige og reflekterte kommentator Kjell Werner i ANB gikk av skaftet i sin kommentar om denne «saken» i går. Hans påstand var at denne invitasjonen til seminar fra Høyres side er å sidestille med samrøren mellom LO og Arbeiderpartiet.

I kjølvannet av dette innsalget til Arbeiderpartiet vil vi komme til å se utsagn om at dette viser at arbeidstakere ikke bør stemme på Høyre. Men igjen, dette blir meningsløst. LO/ Arbeidsmandsforbundet  og NHO-Service samarbeider tett der det passer.

Så, mitt viktigste poeng om debattform: Vi har sett flere eksempler på skremsler fra Arbeiderpartiet i det siste, og flere vil det trolig bli. Men jeg håper at jeg slipper å ha «Skremsler 15» som undertittel på en blogg senere iår. Det er min beskjed til alle Høyres kandidater og tillitsvalgte foran høstens valg: Snakk om Høyres politikk, unngå overdrivelser om våre politiske konkurrenter.

Et paradoks til slutt: Jeg har mottatt invitasjon fra NHO Service om å delta på en annen konferanse som de selv arrangerer. Det er mulig jeg burde spørre Martin Kolberg om lov først, det er jo et ikke helt stuerent hopehav for Høyre? Men så vil tilfellet ha at på invitasjonen til konferansen «Fra skitten vask til ren idyll» poserer Petter Furulund i NHO Service sammen med LO-leder Roar Flåthen, og Ap-statsråd Hanne Bjurstrøm. Mer suspekt er visst ikke NHO Service.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: