La vegen gå kor Henden vil

Veispørsmål er viktige for Høyre. I dag er den dyreste bomveipasseringen i Norge nedbetalt, Fjærlandsveien. Fjærlandsbommen har vært kostbar å passere, men har også erstattet en like dyr ferjereise. Fjærlandsveien viser også hvor viktig infrastruktur er for utviklingen i et fylke. Den har finansiert veiprosjekt mellom Sogndal og den tidligere veiløse bygda Fjærland. Samtidig har en annen tunnel mot Jølster åpnet hele Sogn og Fjordane fylke på tvers.

Når jeg nå skal kjøre fra Østlandet til Nordfjord for å besøke Gloppen, er turen betydelig nedkortet med den nye traséen i forhold til alternativet for noen år tilbake.

SV har prøvd å gjøre et poeng av at Høyre kutter i endel næringsstøtte over fylkeskommunenes budsjett. Men poenget er at disse midlene vil Høyre bruke til samferdsel. Prosjekter som veinettet gjennom Fjærland viser hva nye veiløsninger kan fjerne av handicap for bedrifter i distrikts-Norge.

Fremskrittspartiet sier nei til bomveger. Men foreslår samtidig å øke samferdselsbudsjettet, det skal de ha. Likevel er det viktig at partiet revurderer sin holdning til bompenger. Deres økninger på samferdsel er ikke nok til å rette opp det som forsvinner av veifinansiering dersom de fikk fjernet alle bomprosjektene. Høyres politikk vil med andre ord skaffe flere veimeter enn Frp.

Inspirasjon til denne bloggen fikk jeg av Høyres kvinnepolitiske leder i Sogn og Fjordane, Olin Johanne Henden. Hun driver en familiebedrift på Sandane, som bestefaren startet opp. Han var også fylkespolitiker med engasjement for samferdsel, Hun skriver i en Tweet at «Vegen som bestefar kjempa for i mange år, er no bomfri. Nytt bompengeprosjekt i Sogn og Fjordane  vil vere Nordfjordbrua

Olav K Henden var engasjert i en heftig veidebatt i Fylkestinget. Og taleren etter ham var enig med foregående taler. Da falt de bevingede ord: «La vegen gå kor Henden vil.» La oss håpe det gjentar seg med Nordfjord-passering, Olin.

Reklamer

Én kommentar

  1. […] lange debatter og krevende å skjære igjennom, som jeg blant annet skrev om i et tidligere innlegg; “La vegen gå kor Hen-den vil” Men i motsetning til Arbeiderpartiet (?) mener vi at vettet er jevnt fordelt, det finnes mye av det […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: