Velferdsordningene kan aldri bli bedre enn hva vi klarer å finansiere

Høyre la frem sitt alternative statsbudsjett i går – «Bærekraftig vekst – varig velferd». Budsjettalternativet har fått to ulike reaksjoner. Den standhaftige – fra Minerva kommentator Jan Arild Snoen – som mener det må være mulig å skjære mer ned, omprioritere hardere.

Og Pravda – representert ved Arne Strand, Dagsavisens redaktør. Han var til stede på pressekonferansen rundt budsjettet i går. Mest for å ha vært der. Mens Erna brukte sin innledning til å gjennomgå velferdsspørsmål, blant annet kunnskapspolitikk,helsekøer, barnevern og rusbehandling, satt Strand for det meste og så opp i taket eller ut av vindet.

Mens de andre tilstedeværende bladde ivrig i budsjettdokumentet, for å finne ut hvordan de ville dekke H-budsjettet,  lå hans eksemplar uåpnet foran ham under hele pressekonferansen.

Arne Strand stilte ikke ett spørsmål, han forlot pressekonferansen da den var slutt, uten å snakke med noen i Høyre-ledelsen. Vel hjemme i redaksjonen har han hakket ned en kommentar der det heter at «Erna og Siv er sant», ikke helt i tråd med blant annet Kjetil Bragli Alstadheims kommentar i Dagens Næringsliv. Men Høyre lever godt med den divergensen.

Det som derimot blir for dumt er hans kommentar om at de to partiene «er enige om å bygge ned fellesskapet og å redusere det offentliges rolle og betydning». Han kan altså ikke ha hørt på noe av det Erna sa, han har ikke lest hverken innledning eller tall i budsjettdokumentet fra pressekonferansen, han har ikke fått med seg ulike utspill fra Høyres representanter med forslag om å styrke budsjettets sosiale profil, som Linda Cathrine Hofstad Hellelands presentasjon i Vårt Land av en millionpakke til fattige barn, eller Høyres øvrige tiltak for å styrke barnevernet.

Det er tydelig at ikke alle velgerne leser Arne Strands analyser i Dagsavisen. På tross av hans vurdering av Høyre, måtte avisen i dag presentere en meningsmåling der 29.0 pst av velgerne gir Høyre sin støtte. Som i Moskva: Pravda presenterte sitt verdensbilde. Men måtte likevel se at Berlinmuren falt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: